Bejelentkezés

 

Mentés

Támogatóink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

A zsűri tagjai:

Furik Rita koreográfus-rendező, viselettervező

Koreográfus-rendező, viselettervező. Szellemi kultúránk újraalkotójaként vesz részt a Kárpát-medence minden rá szabott megnyilvánulásában, kulturális életében, jelentős amatőr vagy gyermek műhelyekben és hivatásos művészeti együttesekben egyaránt.

Szándéka a gyűjtések, néplélek világának, érzelmi tudatának feltérképezése és annak aktualizálása a tradíciók megtartó erejével és ezen aktuális tartalmak átmentése a következő generációnak.

Koreográfiái 1986 óta van jelen a magyar es külföldi színpadokon. Rendszeresen szerepelnek az Országos Gyermek és Felnőtt Néptáncantológián. A Molnár István Országos Koreográfiai Fórumon több alkalommal nívódíjat nyert.

Az Örökség Országos Gyermek Népművészeti Egyesület Alkotói Nívódíját 2001-ben kapta meg. Legjobb zenei összeállítás díja, az Erdélyi Hivatásos Együttesek Találkozóján, 2010-ben. A ,,Legjobb Női koreográfus”, Foltin Jolán különdíjával ismerték el munkáját 2009-ben a Szolnoki Országos Néptáncfesztiválon. Tanít, rendez, koreografál és jelmeztervezőként szaktanácsadást is végez.

 Kutszegi Csaba író, kritikus, szerkesztő

1978-ban az Állami Balett Intézetben balett művész, majd 1983-ban a budapesti bölcsészkaron (ELTE) középiskolai magyartanár és okleveles népművelő diplomát szerzett. 1979-2005-ig a Magyar Állami Operaház balett művésze volt, mellette koreografált, próbát vezetett, dramaturgként dolgozott.

Alapító-főszerkesztője a Tánckritika.hu és a KútszéliStílus.hu internetes lapoknak.

Tánc-, színház- és irodalomkritikái, esszéi, tanulmányai mellett novellái, regényei, színdarabjai is megjelentek. 

 Eredics Gábor népzenész, zenei szerkesztő, zenetanár

Népzenész, Kossuth díjas, Kisebbségekért díjas, Weiner Leó zenepedagógiai díjas zenetanár, a Vujicsics Együttes vezetője, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Népzene Tanszékének tanára, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja.

Zenei pályája kezdetén az orgonajátékhoz és a kamaramuzsikáláshoz vonzódott. Ezzel párhuzamosan egyre szorosabb kötődése alakult ki a magyar és a magyarországi délszláv népzenéhez. A táncházmozgalom elindulásakor bekapcsolódott e zenekultúra tudatos megőrzésébe. Létrejött a Vujicsics Együttes, amelynek egyik alapító tagja, 1974-től vezetője. A zenekar az 1976-77-es Ki Mit Tud? győzelemmel robbant be a népzenei életbe.

TV- és rádióműsorokat szerkesztett, hanglemezfelvételek zenei rendezője, népzenei kotta -, és CD kiadványsorozatok sorozatszerkesztője, valamint több tantervi program létrehozója.

Népzenészek, néptánc-pedagógusok, koreográfusok több nemzedékét oktatta tanfolyamokon, segítette őket szakmai értékelő munkájával tehetségkutató, minősítő, tanulmányi versenyek, szakmai találkozók zsűritagjaként.

 Hégli Dusán, szlovákiai magyar koreográfus, rendező, művészeti vezető

Hégli Dusan, 45 éves koreográfus, a pozsonyi Ifjú Szívek Táncszínház művészeti vezetője. Tanulmányait a pozsonyi Művészeti Egyetem koreográfus szakán, majd a budapesti Magyar Táncművészeti Főiskola táncpedagógus szakán végezte.

Alkotói tevékenysége mellett a Szlovákiai Magyar Néptáncosok Szakmai Egyesülete elnökeként meghatározó szereplője az ország kulturális életének. Számos táncos és zenei gyűjtés szervezője volt, főként Szlovákia magyarlakta területein. Munkája nagyban hozzájárult, hogy e tájegységek hagyományos tánckultúrája széles körben ismertté vált.

Alkotói pályázatával idén másodszor nyert meghívást a Festival Off d'Avignonra, ahol először 2016-ban mutatkozott be, Finetuning című darabjával. A Magyar Táncművészek Szövetsége idén "Az évad legjobb alkotójának" választotta.


 

A zsűri elnöke: Mihályi Gábor, koreográfus, rendező, Magyar Állami Népi Együttes – együttesvezető

Mihályi Gábor Harangozó Gyula-díjas táncművész, diplomáját a Magyar Táncművészeti Főiskolán szerezte. 1982 szeptemberétől a Magyar Állami Népi Együttes tánckarának tagja, majd szólistája, később művészeti vezetője, karigazgatója lett. Irányításával az együttes új korszaka indult el, csak a MÁNE számára több mint húsz önálló műsort készített.  

Koreográfusként, rendezőként több országos jelentőségű táncrendezvényt állított színpadra és folyamatosan dolgozik társ együttesekkel.

Tanított a Magyar Táncművészeti Főiskolán, kurzusokat tartott és tart többek között az Egyesült Államokban és Kanadában. Tagja a Magyar Koreográfusok Társaságának, a Szerzői Jogi Szakértő Testületnek, valamint az Emmi Táncművészeti Bizottságának. A Magyar Táncművészek Szövetségének elnöke, a Magyar Művészeti Akadémia levelező tagja.

 
 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Joomla Templates by Joomla51.com